Arhitectură şi Urbanism

„Arhitectura este voința unei epoci tradusă în spațiu”Ludwig Mies van der Rohe

cladireFiecare oraș are propria sa personalitate. Clădirile care îl compun contribuie în bună măsură la modul în care e perceput de cei care îl vizitează, dar și de către cei care îl locuiesc.

Consecvenți principiilor noastre de revitalizare a spațiului urban, prețuim importanța pe care clădirile o au în viața comunităților. Îmbinând rigoarea cu creativitatea, dăm viață unor proiecte care se evidențiază prin durabilitate, accesibilitate și un design plăcut, trasând astfel liniile de orizont ale peisajului urban.

Având la bază o experiență acumulată pe parcursul celor peste 40 ani de proiectare specifică infrastructurii de transport public urban subteran (metroul din București), infrastructurii urbane supraterane dar și construcțiilor civile, industriale și social-administrative, echipa noastră, alcătuită din arhitecți și urbaniști, se folosește de concepte moderne și sustenabile atât pentru conformarea planurilor de bază, cât și pentru designul interior, volumetriile exterioare, amenajări de suprafață și peisagistică.

Colaborarea noastră cu clienții începe de la faza de concept prin schițe și scheme de principiu, trece apoi la modulare 3D cu ajutorul căreia sunt puse în evidență aspecte legate de volumetrie și culoare și continuă cu pregătirea documentației propriu-zise pentru fazele: studii de prefezabilitate, studii de fezabilitate, documentatii tehnice pentru obtinerea autorizației de construcție, proiecte tehnice și detalii de execuție, iar pentru ca rezultatul final să fie cel dorit, în faza de proiectare oferim asistență tehnică de șantier și consultanță în alegerea furnizorilor de materiale.

image002
Asistența tehnică acoperă atât obligațiile proiectantului în conformitate cu Legea 10/1995, cât și adaptarea proiectului de execuție la condițiile de teren și tehnologia constructorului.

Planurile urbanistice dezvoltate minuțios, calitatea construcțiilor, a materialelor folosite, dar și designul proiectelor, ne-au ajutat să construim și să menținem o bună reputație pe piața serviciilor de profil.

Am produs schimbări pozitive vizibile în peisajul urban prin proiecte notabile desfășurate în București, precum și în alte orașe ale țării: Târgu Jiu, Reșița, Râșnov, Zărnești, Alexandria, Călărași, etc.

De asemenea, merită menționate participările la concursuri și expoziții de arhitectură, precum și Trofeul Calității ARACO 2012 acordat pentru proiectarea stațiilor de metrou Parc Bazilescu și Jiului.